Krůtí maso na víně

0,5 kg krůtích nebo kuřecích řízků (prsních či stehenních)
200 g čerstvých žampionů (nebo 1 konzerva sterilovaných žampionů)
3 stroužky česneku
4 dcl vývaru
2 dcl bílého vína
2 lžíce rajského protlaku
1 lžíce hladké mouky
petrželová nať
pepř a sůl
olej
Maso nakrájejte na větší kousky, očištěné žampiony na plátky a nať petrželky nadrobno. Nejprve na pánvi zprudka opečte kousky krůtího, aby se hezky zatáhlo. Pak teprve maso osolte, opepřete a přidejte rozdrcené stroužky česneku a nakrájené žampiony. Po chvilce opékání podlijte vývarem a vínem, přidejte rajský protlak, nasekanou petrželku a všechno duste na mírném ohni, dokud maso nezměkne. Teď už jen směs zahustěte moukou a vařte ještě asi 15 minut. Voňavé krůtí masíčko na víně podávejte s těstovinami, pečenými brambory nebo bílou vekou. Dobrou chuť!
Ohodnoťte tento recept: