Polévka z hlívy ústřičné

5 porcí

1,5 l vody
400 g hlívy ústřičné
jarní cibulka
200 g bílé ředkve
200 g mrkve
80 g rýžových vlasových nudlí
zázvor
mořská řasa wakame
pampeliškové listy
medvědí česnek
brokolice
mungo klíčky
citron
umeocet
olivový olej
kmín
sůl

Do hrnce nalijeme vodu, vložíme do ní mořskou řasu a přivedeme k varu. Mezitím si nakrájíme hlívu na malé kousky, nastrouháme a nakrájíme zeleninu.

Na olivovém oleji orestujeme pokrájenou hlívu se solí a kmínem, kterou poté přidáme do vroucí vody, stejně tak připravenou zeleninu. Chvíli provaříme, dochutíme umeoctem, citronovou šťávou a solí.

Při servírování přidáme čerstvé listy pampelišky a naklíčené fazolky mungo a můžeme dozdobit jedlým květem lichořeřišnice.

Polévka z hlívy ústřičné

Polévka z hlívy ústřičné

Ohodnoťte tento recept: 

22 hlasů

Bylinky v tomto receptu:

Další recepty Celý díl