Polévka z hlívy ústřičné
5 porcí
1,5 l vody
400 g hlívy ústřičné
jarní cibulka
200 g bílé ředkve
200 g mrkve
80 g rýžových vlasových nudlí
zázvor
mořská řasa wakame
pampeliškové listy
medvědí česnek
brokolice
mungo klíčky
citron
umeocet
olivový olej
kmín
sůl
Do hrnce nalijeme vodu, vložíme do ní mořskou řasu a přivedeme k varu. Mezitím si nakrájíme hlívu na malé kousky, nastrouháme a nakrájíme zeleninu.
Na olivovém oleji orestujeme pokrájenou hlívu se solí a kmínem, kterou poté přidáme do vroucí vody, stejně tak připravenou zeleninu. Chvíli provaříme, dochutíme umeoctem, citronovou šťávou a solí.
Při servírování přidáme čerstvé listy pampelišky a naklíčené fazolky mungo a můžeme dozdobit jedlým květem lichořeřišnice.
Ohodnoťte tento recept:
26 hlasů