Rebarborová limonáda

Rebarbora je jednou z mála léčivých rostlin, u kterých musíme dodržet způsob přípravy. Používají se pouze listové řapíky. Listy vyhoďte, mohou totiž způsobit otravu.

řapíky rebarbory
třtinový cukr
vanilkový cukr
citronovou kůru, nejlépe z biocitronů
jahody
meduňku

Řapíky rebarbory omyjeme, oloupeme a nakrájíme na malé kousky. Do hrnce nalijeme vodu a vsypeme třtinový cukr, vanilkový cukr, nakrájenou rebarboru a citronovou kůru z pečivě omytých biocitronů.

Za stálého míchání vaříme na mírném plameni asi 10 minut, až rebarbora změkne. Pak přidáme polovinu nakrájených jahod a meduňku. Vaříme ještě dvě minuty, odstavíme a necháme úplně vychladnout.

Do džbánu nasypeme zbylé jahody a přidáme deci čerstvé citronové šťávy. Pak už zbývá jen přilít vychladlou směs a vše rozmixovat do hladka. Podáváme dobře chlazené, s kostkami ledu, jednou jahodou a snítkou meduňky ve skleničce můžete i ředit, podle vlastní chuti.

Rebarborová limonáda

Rebarborová limonáda

Ohodnoťte tento recept: 

25 hlasů

Bylinky v tomto receptu:

Další recepty Celý díl