Pečený ovocný čaj

1 kg rybízu
1 kg směsi dalšího ovoce (jablka, hrušky, třešně, jahody, borůvky, ananas, pomeranč)
0,8 kg krystalového cukru
1 omytý citron (nejlépe v bio kvalitě) nakrájený na plátky
2 lžičky skořice
4 hřebíčky

do varianty pro dospělé můžeme přidat 1,5 dcl rumu

Ovoce nakrájíme na kostičky, přidáme koření, cukr, plátky citronu a pokud čaj není určen dětem, tak i rum. Vše důkladně promícháme. Směs navrstvíme do pekáče a pečeme při teplotě 200 °C 20–30 minut. Při pečení ovocnou směs občas promícháme. Po upečení odstraníme citrony a hřebíček. Horkou směs plníme do skleniček, zavíčkujeme a necháme vychladnout otočené dnem vzhůru.

Příprava čaje
2–3 čajové lžičky směsi dáme do hrnečku nebo do vysoké sklenice, zalijeme horkou vodou, promícháme a je hotovo. Po vypití můžeme sníst i kousky ovoce.
Pečený ovocný čaj

Pečený ovocný čaj

Ohodnoťte tento recept: 

23 hlasů

Bylinky v tomto receptu:

Další recepty Celý díl