Chili con carne

pro 4 osoby

1 kg mletého hovězího zadního (nejlépe z kýty)
750 g čerstvých rajčat nakrájených na malé kousky
600 g předvařených červených fazolí
300 g bílé cibule nakrájené na kostičky
200 ml hovězího vývaru
100 ml rajského protlaku
70 g hořké čokolády
60 g česneku
50 g čerstvého koriandru
50 ml panenského olivového oleje
4 ks najemno nakrájených pálivých papriček
2 polévkové lžíce sladké papriky
2 ks čerstvých paprik (červených nebo zelených) nakrájených na malé kousky

Podle chuti:
sůl
pepř
římský kmín
třtinový cukr

Na rozpáleném olivovém oleji orestujeme cibuli, až zesklovatí. Přidáme mleté maso a opět důkladně orestujeme. Přisypeme nadrobno nasekaný česnek, pepř, sůl, třtinový cukr, sladkou papriku a krátce provaříme. Dále přidáme rajčatový protlak, římský kmín, červené papriky, rajčata a červené fazole a opět vše krátce provaříme. Postupně a po částech přiléváme hovězí vývar a papričky, hořkou čokoládu a čerstvý koriandr. Vše opět důkladně provaříme. Před servírování necháme celou směs 10 minut odstát. Nebojte se přidat čokoládu – jídlo tím získá originální chuť!

Chili con carne – Jiří Pščolka

Chili con carne – Jiří Pščolka

Ohodnoťte tento recept: 

33 hlasů

Bylinky v tomto receptu:

Další recepty Celý díl