Kopřivové pesto
miska mladých vršků kopřiv
můžeme přidat i další bylinky – třeba popenec, šalvěj či bazalku
mandlové mléko či smetana
olej
přibližně 100 g vlašských ořechů
3 stroužky česneku
sůl
je možné přidat i sýr
Kopřivy spaříme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat. Vložíme do nádoby na mixování, přidáme další bylinky, ořechy, česnek a přisolíme. Zalijeme trochou mléka či smetany, trochou olivového oleje, můžeme přidat i sýr. Postupně mixujeme a podle potřeby přiléváme mléko anebo olej podle potřeby.
Podáváme s celozrnnými těstovinami.
Tip: Mandlové mléko
Mandle oloupeme a umeleme či rozmixujeme. Namočíme do tři čtvrtě litru studené vody a necháme luhovat tři hodiny, občas promícháme. Poté znovu rozmixujeme a získáme bílý pěnivý nápoj.
Ohodnoťte tento recept:
34 hlasů