V bránici pečený prejt s lepenicí

Na závěr se vrátíme k masopustu a připravíme si některé tradiční masopustní pokrmy v modernější podobě.

4 porce

Prejt

300 g vařených plic
500 g vařeného bůčku
1 přední koleno
syrová játra
zabijačková buchta upečená den dopředu
bránice

Maso uvaříme a nakrájíme, potom dohromady semeleme. Přidáme mletá syrová játra. Zabijačkovou buchtu namočíme do vody a pokrájenou přidáme k prejtu. Bránici rozprostřeme, doprostřed vložíme přiměřené množství prejtu, vytvoříme "měšec", který zavážeme potravinářským provázkem a pečeme 30 minut na 180 °C

Lepenice

vepřové sádlo
cibule
škvarky
uvařené brambory
kysané zelí

Rozehřejeme si vepřové sádlo, přidáme cibuli nakrájenou na kostičky, zpěníme ji a přidáme škvarky. Dále přidáme nakrájené uvařené brambory, lehce povařené kysané zelí a promícháme. Chvilku opékáme. Výsledná konzistence by měla být podobná šťouchaným bramborám.

Další recepty Celý díl