

Herbář
Přehled dílů

16. listopadu
XIII. řada
Úvod na zahradě na statku — Pomazánka ze slunečnice — Regionální okénko: Chléb Křupan — Dalamánky podle Maškrtnice — Oživlá tradice: Oskeruše — Jídla ze skanzenu: Gule s oskorušemi podle paní Poláškové

9. listopadu
XIII. řada
Úvod ze zahrady — Ředkev v medu, Tvarohová pomazánka z ředkví — Regionální okénko: Medová zmrzlina, Cukrárna Cukrle — Kořeněná jáhlová kaše s pošírovanou hruškou — Oživlé tradice — Jídla ze skanzenu: Svatomartinská hostina

2. listopadu
XIII. řada
Úvod ze zahrady — Zapečená polenta se sýrem a zeleninou — Regionální okénko – Kraj Vysočina Koktejlové rajče, Farma Kožichovice — Maqluba — Vlachovské sušárny ovoce — Nejlepší hovězí vývar se zavářkami

26. října
XIII. řada
Úvod na zahradě — Smažené kardy — Regionální potravina: Bio smetana zakysaná 16% — BBQ hlívový steak s hráškovo-mátovou kaší — Šípkový dort

19. října
XIII. řada
Ze zahrady i z pole — Dýňová polévka z pečené Kabochi — Regionální okénko - Královehradecký kraj-čerstvý kozí sýr — Dýňový chléb v provázku — Jídla ze skanzenu - Vařený bramborový závin se zelím

22. prosince 2024
XII. řada
Zemlbába — Regionální okénko: Čerstvý sýr - mix koření — Tříkrálová brioška podle Maškrtnice — Jídla ze skanzenu: Koláč Lopaťák

15. prosince 2024
XII. řada
Bezový sad — Regionální okénko: mléko A2 — Silvestrovská veka podle Maškrtnice — Kameraman Lukáš Pich — Vlašský salát podle normy ČSL

8. prosince 2024
XII. řada
Vaječná tlačenka — Regionální okénko: Čerstvá vejce z volného výběhu — Kapr Székely, halušky podle Huga Hromase — Jídla ze skanzenu: Perník ke strouhání podle A. Kejřové

1. prosince 2024
XII. řada
Jídla ze skanzenu: Staropražské kořenky s mišpulovou zavařeninkou — Regionální potravina: Pršut z Mangalice — Pizza - nejlepší těsto na doma od Maškrtnice — Levandulové údolí — Makový jáhelník

24. listopadu 2024
XII. řada
Regionální potravina: Sušené ovoce od Karpatky — Hummus Huga Hromase — Trnková lízačka



