Moučníky a cukroví
Zázvorky ze sušeného zázvoru
Výborné sušenky. Zdravější variantu si můžeme připravit, pokud místo klasické bílé mouky použijete mouku celozrnnou a čirokovou. Část mletého zázvoru také můžete nahradit zázvorem kandovaným.
30 minut, odležení přes noc, pečení 15 minut
na 2 plechy
250 g hladké mouky
1 lžička prášku do pečiva
1 lžíce mletého zázvoru
125 g cukru
1 vejce
mouka na podsypání
Mouku promícháme s práškem do pečiva, mletým zázvorem a cukrem, přidáme vejce a zpracujeme hladké, tužší těsto. Na pomoučeném válu vyválíme plát silný zhruba 5 mm a vykrájíme jednoduchou vykrajovací formičkou prosté tvary. Vyskládáme je na plech vyložený pečicím papírem a necháme přes noc odležet. Troubu předehřejeme na 150 °C a zázvorky pečeme 15 minut.