Maso
Jehněčí kotletky na bylinkách


20 minut + odležení
pro 4 osoby
1,25 kg jehněčích kotlet
3 stroužky česneku, drcené
1 snítka čerstvého tymiánu
10 lístků čerstvé máty
sůl
čerstvě mletý pepř
2 lžíce citronové šťávy
6 lžic olivového oleje
koriandr
římský kmín
Kotlety po straně krátce nařízneme, aby se při smažení nekroutily. Potřeme je česnekem, polovinou tymiánu a mátou. Osolíme, opepříme, zakápneme citronovou šťávou a necháme odležet alespoň 15 minut, ale čím déle, tím lépe.
Na pánvi rozpálíme olej a zprudka v něm zprudka opečeme z obou stran kotlety dohněda, ale uvnitř musí zůstat krvavé. Zasypeme bylinkami a necháme pár minut dojít. Kotletky chutnají výborně s bulgurovým salátem nebo bramborami pečenými v troubě.