Bulgurový salát

bulgur
sůl
čerstvě mletý pepř
čerstvý koriandr
hladkolistá petržel
pár lístků máty
jarní cibulka
citronová šťáva
rajčata
okurka
římský kmín
olivový olej

Bulgur vsypeme do vroucí vody, trochu osolíme a vaříme 2 minuty. Necháme 15 minut dojít, až se všechna voda do bulguru nasákne.

Koriandr, petržel, mátu a jarní cibulku nasekáme nadrobno. Z rajčat a okurky odstraníme jádřince, aby do salátu nepouštěly vodu, a nakrájíme.

Smícháme s bulgurem, dochutíme římským kmínem, solí, pepřem, olivovým olejem a citronovou šťávou.

Salát podáváme dobře vychlazený.

Jehněčí kotletky na bylinkách s bulgurovým salátem

Jehněčí kotletky na bylinkách s bulgurovým salátem