Vietnamská polévka Pho-bo

500 g hovězích morkových kostí
200 g hovězích ocasních kostí
500 g hovězího masa – bůćek, kližka, bok
1 kg rýžových nudlí
3 litry vody
2 cibule
1 velký kus zázvoru
5 g nestrouhané skořice a kardamonu
3 semínka fenyklu
trocha hřebíčku
trocha anýzu
K dochucení
vietnamská rybí omáčka
pálivé papričky
jarní cibulka
koriandr
různé čerstvé byliny
limetka
pepř
bambusové klíčky

Kosti naložíme do vody s citronem a necháme vařit asi dvě minuty. Pak vodu vylejeme a citrony vyhodíme. Dáme péct nakrájený zázvor na asi 1 cm tlusté špalíky a cibuli na půl centrimetru tlusté plátky. Do hrnce se studenou vodou vložíme maso, kosti, pečenou cibuli se zázvorem a všechno koření. Přivedeme k varu a vaříme nejméně 4 hodiny na mírném plameni, nejlépe přes noc. Po dvou hodinách vyjmeme maso a vložíme do studené vody, aby se zatáhlo. Jakmile je vývar hotový, zcedíme ho. Namočíme rýžové nudle, aby změkly (na dobu dle návodu na obalu), pak nudle naservírujeme na talíř, na ně dáme nakrájené maso na tenké plátky a přelijeme horkým vývarem. Dochutíme tím, co máme rádi.

Vietnamská polévka Pho-bo

Vietnamská polévka Pho-bo