Domácí müsli tyčinky se semínky ostropestřce

Domácí müsli tyčinky se semínky ostropestřce, slunečnicovými, sezamovými, lněnými a sušeným ovocem.

2 šálky ovesných vloček
½ šálku pohanky
½ šálku tekutého medu nebo jiného tekutého sladidla (javorový sirup), skořice
125 g semínek (sezamové, lněné, slunečnicové, ostropestřec)
ořechy
1 šálek jablečného pyré
sušené jahody nebo jiné ovoce

Do velké mísy dáme tekutý med a jablečné pyré. To připravíme ze dvou pokrájených a oloupaných jablek, která rozvaříme v troše vody a pak rozmixujeme. Do směsi přidáme skořici. Řádně promícháme.

Do mokré směsi přisypeme ovesné vločky, opět promícháme, žádná vločka nesmí zůstat suchá. Nakonec přidáme ořechy, semínka sušené ovoce a ještě jednou všechny přísady pořádně zamícháme.

Vločkovou směs stejnoměrně rozprostřeme na plech vyložený pečicím papírem. Pořádně upěchujeme a co nejvíce stlačíme. Tento krok se nesmí ošidit, jinak se budou tyčinky rozpadat. Dáme do trouby vyhřáté na 170 °C , pečeme cca 25 minut.

Hotovou müsli „buchtu“ nechte vychladnout a pak dejte na hodinku do mrazáku. Teprve potom ji ostrým nožem nakrájejte na tyčinky. Každou zabalte do potravinářské fólie a dejte do lednice.

Rady a tipy: