Borůvkovo-meruňkový koláč bez těsta

1 kg meruněk
1,5 hrníčku borůvek
1 lžíce škrobu
2 hrníčky cukru
máslo
Na drobenku
1,5 hrníčku polohrubé mouky
2 lžíce krystalického cukru
2 lžičky prášku do pečiva
celé máslo
200 ml smetany ke šlehání

Meruňky vypeckujeme a nakrájíme na měsíčky, přidáme borůvky, lžíci škrobu a cukr. Vše promícháme a vysypeme na máslem vymazaného pekáče. Drobenku si připravíme smícháním mouky, curkru a prášku do pečiva a másla. Vše propracujeme rukama a jemně vmícháme ušlehanou šlehačku. Poté lžící přemístíme hmotu do pekáče s ovocným základem, kde ji poklademe do šesti kopečků. Pečeme v troubě na 180 stupňů po dobu čtyřiceti minut.

Další recepty Celý díl