Krůtí prsa s bylinkovou náplní

různé sezónní byliny (petržel, oregáno, bazalka, rozmarýn)
2 stroužky česneku
lžička citronové kůry
sůl
pepř
krůtí prsa
4 plátky kvalitní slaniny

V malé misce smícháme byliny, česnek, citronovou kůru, trochu soli a pepře. Prsa rozpůlíme horizonálně skoro na dva kusy, ale necháme je spojené, aby se prsa dala rozevřít jako kniha. Otevřená prsa osolíme a opepříme z obou stran, dovnitř umístímě bylinnou směs a přikryjeme plátky slaniny. Zavřeme knihu a prsa umístíme do rozehřáté trouby na 180 stupňů na 50 minut. Pečeme nezakryté.

Fenykl zbavíme natě a nakrájíme na plátky, brambory též na plátky. Vložíme do pekáčku, osolíme, promícháme a zalijeme kapkou olivového oleje a přidáme do trouby ke krůtě, ovšem jen na 20 minut.

Pak prsa vytáhneme necháme pět minut odstát a nakrájíme na asi 2 cm tenké plátky a servírujeme spolu s fenyklem a bramborami.

Krůta plněná bylinkami s fenyklem a bramborami

Krůta plněná bylinkami s fenyklem a bramborami

Jako hlavní chod se bude podávat krůta plněná bylinkami s fenyklem a bramborami.