Nakládaná rajčata s česnekem

2 kg rajčat
utřené hlavičky česneku
tymián
sůl
olivový olej

Můžete se rozhodnout, zda nakládaná rajčata budeme chtít ve slupce či nikoliv. Pokud ne, pak nakrojíme rajčata kolem dokola, vložíme na dvě minuty do vroucí vody, vyjmeme a vložíme do studené vody. Pak půjdou slupky krásně odloupnout. Rajčata nakrájíme na půlky, vyskládáme na pekáč středy rajčat nahoru a pečeme v troubě 40 minut na 180 stupňů. Pak na ně poklademe utřený česnek, posolíme a zasypeme nasekaným tymiánem. Pak vždy k sobě přiložíme 2 půlky, čímž rajče uzavřejeme a vyskládáme poměrně natěsno do sklenice. Zalijeme olivovým olejem až po vrch a dáme do lednice.

Pickles a naložená rajčata

Pickles a naložená rajčata

Trávení také poladíme se kvašenou zeleninou, nejjednodušším způsobem, jak si uchovat nadprodukci ze zahrádky na zimu. Trochu jsme se zde nechali inspirovat Amerikou, a tak budeme pro tuto zeleninu používat i jejich výraz „pickles“. Naložíme si i rajčata, a to s česnekem, tymiánem a olivovým olejem.