Různé
Hummus Huga Hromase


200 g cizrny
80 g sezamové pasty-tahini
Velký citron
Stroužek česneku
Jedlá soda
Lžička soli
Panenský olivový olej
Voda
200 g cizrny namočte přes noc s trochou sody. Pak povařte s 1 litrem vody. Pokud se všechna tekutina nevsákne, případný vývar nechte stranou. Cizrna musí být úplně rozvařená, aby mezi prsty nebyly cítit žádné tuhé kousky. Do mísy (pokud použijete tyčový mixér) nebo do procesoru nasypte cizrnu, přidejte utřený stroužek česneku se solí, šťávu z celého citronu a sezamovou pastu tahini. Rozmixujte. Pokud je hummus příliš hustý, nařeďte ho zbylým vývarem z cizrny. Na hotový hummus patří pořádný šplíchanec olivového oleje. Ozdobte ho čerstvým koriandrem nebo opraženým římským kmínem.