Moučníky a cukroví
Karamelky se solí


250 g cukru krupice
250 ml smetany 33%
100 g medu
150 g másla
400 g mléčné čokolády
50 g soli Maldon
100 g arašídů
Na pánvi zkaramelizujte cukr a ve vodní lázni rozpusťte mléčnou čokoládu. Horkou smetanu opatrně přilijte ke karamelu, přidejte máslo a míchejte, až se vše rozpustí a promísí. Nakonec přidejte med a opět promíchejte. Vzniklou směs nechte vychladnout, smíchejte ji s rozpuštěnou čokoládou a rozmixujte. Na konec přidejte sůl Maldon, zamíchejte a nechte 3 hodiny odpočinout v lednici. Pomocí cukrářského sáčku vytvořte bochánky a nechte je do druhého dne v lednici. Hotové karamelky obalte v sekaných pražených arašídech.
Ohodnoťte tento recept:
0 hlasů