Králičí kaldoun


2 králičí stehna
Králičí skelet
Králičí droby
Nové koření
100 g mrkve
100 g petržele
Celer
50 g pórku
50 g másla
40 g hladké mouky
100 ml 31% smetany
50 g vlasových nudlí
Sůl
Pepř
Muškátový oříšek
Tymián
Petrželka
Vykostíme si králičí stehna, z kostí uvaříme vývar a přidáme králičí droby. Hotový vývar scedíme a necháme vychladnout.
Na másle orestujeme mrkev, cibuli a petržel, zaprášíme moukou a vytvoříme jíšku. Jíšku zalijeme vývarem, dochutíme solí, pepřem, muškátovým oříškem a tymiánem, vaříme 20 minut.
Polévku rozmixujeme, zjemníme smetanou, přidáme do ní králičí droby, nastrouhanou mrkev, petržel a nudle. Nakonec polévku ozdobíme petrželkou a dodáme knedlíčky.
Masové knedlíčky
Maso z králičích stehen
30 ml 31% smetany
1 vejce
Sůl
Pepř
Uděláme si masové knedlíčky. Králičí maso rozmixujeme se šlehačkou a vejcem, osolíme a opepříme. Z hmoty vytvarujeme knedlíčky a vaříme je 3 až 5 minut.
Ohodnoťte tento recept: