Ryby a mořské plody

Bramborovo-rybí krokety

150 g ryby (mrazený filet)
Sůl
Mletá paprika
Máslo
300 g vařených brambor
3 žloutky
Petrželová nať
Olej na smažení

Na česnekovou majonézu:
8 stroužků neloupaného česneku
100 ml oleje
100 g majonézy
Citron

Rozehřejeme si máslo, na němž opečeme osolené a opepřené filety, a sice 2 až 3 minuty z každé strany. Na pánvi rybu posypeme paprikou.

V míse smícháme rozmačkané brambory, 2 žloutky, petrželku, sůl a pepř. Ze směsi pomocí dvou lžic vytvoříme krokety, které osmahneme dozlatova v oleji.

Česneková majonéza:

V oleji osmahnutý česnek oloupeme a smícháme s majonézou a citrónem.

Ohodnoťte tento recept: 

0 hlasů

Další recepty Celý díl