Vepřová šunka se salátem z čekanky a jablek


1 kg vepřové kýty
20 g soli
1 snítka tymiánu
100 ml vody
1 lžička cukru
1 lžíce medu
Maso nakrájíme přibližně na dvoucentimetrové kousky, které dáme do misky. Přidáme lístečky tymiánu, cukr, pepř a sůl. Prohněteme, přidáme med a znovu prohněte. Necháme odpočnout 24 hodin v uzavřené nádobě v lednici. Poté maso dáme do šunkovaru“ a vaříme přibližně 2 hodiny při 80 stupních. Necháme vychladnout.
Salát z čekanky a jablek
400 g domácí šunky
1 ks čekanky bílé
1 ks čekanky červené
Zelené jablko granny smith
100 g řapíkatého celeru
20 ml olivového oleje
1 snítka listové petržele
1 citron
3 lžíce zakysané smetany
Sůl
Pepř
Čekanku natrháme, jablko nakrájíme na nudličky a v míse smícháme. Přidáme nastrouhanou citrónovou kůru a lístečky petržele, osolíme a opepříme, zakápneme olivovým olejem a citrónovou šťávou. Nakonec přidáme smetanu a promícháme.
Ohodnoťte tento recept: