Sticky toffe puding


250 ml vody
200 g sušených datlí
2 lžíce kávy
1 lžička prášku do pečiva
60 g másla
150 g třtinového cukru
2 vejce
200 g hladké mouky
50 ml whisky
200 g třtinového cukru
250 g smetany
190 g másla
Vanilková zmrzlina
Do hrnce s vodou vhodíme nakrájíme datle a začneme vařit. Mezitím vyšleháme změklé máslo s cukrem. Postupně přidáváme cukr, poté jedno vejce, které zašleháme, a hned druhé. Do hrnce přidáme kávu a kypřící prášek. Stáhneme z plamene.
Následně k máslu přisypeme mouku, zašleháme a přidáme datle z hrnce. Opět promícháme. Pekáček vymažeme máslem a nalijeme do něj směs. Dáme do předehřáté trouby. Pečeme 20 až 30 minut při 175 stupních.
Mezitím si rozpustíme si máslo, cukr a smetanu. Mícháme, přivedeme k varu a 5 minut vaříme.
Korpus vyndáme z trouby, propícháme špejlí, polijeme whiskou a omáčkou, kterou rozetřeme. Nakrájíme a podáváme se zmrzlinou.
Ohodnoťte tento recept: