Ryby a mořské plody

Salát z uzené makrely

1 uzená makrela
Baby brambůrky
1 šalotka
Pažitka
2 lžíce olivového oleje
Sůl
Pepř
50 ml slunečnicového oleje
10 ml cherry octa
1 lžíce lanýžového oleje
Sůl
Pepř
100 ml šlehačky
Citrón
1 lžíce čerstvě nastrouhaného křenu
Čerstvý koriandr
4 ředkvičky

Ve slupce vařené brambory si nakrájíme na plátky, které si na talíři vyskládáme vedle sebe. Poté je opepříme, případně osolíme a zakápneme olivovým olejem. Přidáme k nim nakrájenou pažitku a šalotku. Makrelu stáhneme z kůže a nakrájíme na širší špalíčky. Smícháme si slunečnicový olej, cherry ocet a lanýžový olej, osolíme a dresing ochutnáme. Poté jím přelijeme rybu.

Vyšleháme šlehačku. Přidáme do ní křen, pár kapek citrónu a pepř. Nakrájíme ředkvičky a můžeme podávat.

Ohodnoťte tento recept: 

1 hlasů

Další recepty Celý díl