Ryby a mořské plody
Lososový pstruh v listovém těstě


Filet z lososového pstruha
1 velká mrkev
1 pórek
2 lžíce másla
Špetka šafránu
Sůl
Pepř
300 g čerstvého špenátu
1 stroužek česneku
1 balení listového těsta
1 vejce
Kmín
Mouka na poprášení
Na másle si orestujeme šafrán, mrkev a pórek. Přidáme sůl. Na další pánvi s rozehřátým máslem orestujeme špenát, stačí 2 minuty. Ze špenátu vymačkáme vodu a rozložíme ho na těsto. Na něj dáme rybu. A zakončíme vrstvou mrkve a pórku. Těsto kolem ryby potřeme vejcem. Balíme a vejcem potíráme spoje i celé těsto. Posypeme hrubozrnnou solí a kmínem. Pečeme 15 až 20 minut při 200 stupních.
Ohodnoťte tento recept:
0 hlasů