Sex, drogy a rock'n'roll… a co potom?

Klikněte pro větší obrázek Správnou rockovou kapelu si umíme představit. Partička mladých rebelů, která demoluje hotelové pokoje, šňupe drogy po hrstech a do svého soukromého tryskáče si vybírá ty nejhezčí groupies. S naším světem front v sámošce, ranních budíků a splátek na hypotéku se míjejí. A ti nejlepší nějak hezky dramaticky zemřou už v mládí, aby si pojistili nesmrtelnost vlastní legendy, jako Kurt Cobain, Jim Morrison, Jimi Hendrix nebo John Lennon.

Tak to má být, tak fungují filmy o rockových kapelách jako The Doors nebo Na pokraji slávy, kde vidíme muzikanty stoupat ke hvězdám, přivádět k extázi vyprodané sály, a následně se potácet v drogových halucinacích a vyměňovat oddané fanynky za basu piva.

Ale co když se takový rocker vyhne kroku s „nesmrtelností“ a dožije se takřka důchodového věku? Co dělá teď, jak žije a co vlastně dělal celou tu dobu od posledního mejdanu? Stranou nechme členy Rolling Stones, Petra Jandu i Billa Nighyho z Lásky nebeské s nesmrtelnou hláškou: „Děti, nekupujte drogy. Staňte se hvězdami a budete je dostávat zadarmo.“

Klikněte pro větší obrázek Právě sem, za oponu senzačních zpráv a článků o zhýralých večírcích, do života vysloužilých hvězd míří komedie Alice Nellis Revival. Navíc ukáže i to, co se stane, když se partička stárnoucích rockerů po mnoha letech znovu sejde a pokusí se o svůj… revival. Nejsou to nabalzamované superhvězdy, které si udržují fyzičku v kyslíkových stanech a dovolenou tráví na soukromých tropických ostrovech. Nýbrž úplně obyčejní chlápci z Moravy nebo ze Žižkova, kteří si s sebou nesou své každodenní příběhy: protivné manželky, hádky s dospělými dětmi, dluhy, osamělost a neuklizené byty v paneláku. Hudba je tu kulisou pro střet čtyř kamarádů a jejich světů a pro rozehrání řady zábavných i kuriózních situací.

Co se stane, když se po letech pokusí znovu vstoupit do stejné řeky? Každopádně to bude velká zábava.