Maso

Šafránové rizoto s grilovanou panenkou

1 cibule
300 ml drůbeží vývar
50 g parmazán strouhaný
2 lžíce olivový olej
4 lžíce máslo
sůl
pepř
10 hlizen šafránu
700 g vepřová panenka

Cibuli oloupeme, nadrobno pokrájíme a zesklova­tíme na 1 lžíci másla a 2 lžících oleje. Přidáme rý­ži a necháme všechna zrnka obalit tukem. Rýži zalijeme trochou vý­varu, ve kterém jsme vyluhovali šafrán. Jakmile rýže tekutinu vsákne, přilijeme další část vývaru. Celkem vaříme na mírném ohni asi 15-20 minut, opepříme, přidáme polovinu parmazánu a zbylé máslo. Posypeme zbylým parmazánem a rozdělíme na talíře. Servírujeme s grilovanou panenkou.

Další recepty Celý díl