Ryby a mořské plody
Pstruh na kmínovém másle
1 ks pstruh - filety
50g másla
celý kmín
150g oloupaných brambor
50g tučného tvarohu
sůl
čerstvě mletý černý pepř
pažitka nebo jarní cibulka
Brambory překrájíme na hrubé kostky a dáme vařit do osolené vody. Až se brambory při vpichu vidličkou lehce rozpadají, vycedíme vodu a necháme odkryté chladnout. Přidáme tvaroh, sůl, pepř a rozmačkáme vše vidličkou. Nakonec jemně vmícháme nasekanou pažitku. Filety pstruha lehce osolíme z obou stran (kůži můžeme lehce otisknout v mouce) a na rozehřátém másle, do kterého jsme dali špetku kmínu opékáme ze strany s kůží. Přitom přeléváme filátka bublajícím máslem. Proces nesmí trvat víc jak 5 minut, aby maso zůstalo šťavnaté.