Maso

Kachní játra s domácí bruschettou

4 porce

200g kachní játra foie gras
sůl mořská
pepř zelený celý
chilli papričky čerstvé
0,2l pomerančové šťávy
naklíčený hrášek
červená řepa
řeřicha
hladkolistá petrželk
bruschetta

Kachní játra foie gras, ochutíme čerstvě mletým zeleným pepřem. Játra opečeme bez tuku na rozehřáté pánvi. Opékáme cca necelou minutu z každé strany. Játra by měla zůstat uprostřed růžová a šťavnatá. Nakonec je ochutíme mořskou šupinkovou solí. Šťávu z pomeranče pomalu zredukujeme na cca 0,05l a přidáme lehce orestované, jemně nakrájené chilli. Klíčky můžeme překrojit napůl, pokud jsou dlouhé a ochutíme je pomerančovou chilli redukcí. Nakrájené plátky bruschetty opečeme na sucho.

Na talíř nejprve naservírujeme opečené plátky jater, která přeleštíme výpekem. Přiložíme salátek z mladých klíčků, pomerančovou chilli redukci a opečené plátky domácí bruschetty.

Další recepty Celý díl