Jsem tím, co jím?
V dokumentu uvidíte sedm lidí, pro které se jídlo stalo životním tématem.
"Jídlo je intimní záležitost," vysvětluje Hanu Michopulu. K profesionálnímu zájmu o jídlo ji přivedly alergie dcer. Ze dne na den musela změnit jídelníček celé rodiny. Sází především na sezónní potraviny a také o nich píše. "Posledních patnáct let jsem neměl jiné maso než z mého chovu," říká pan Štěpánek. V německé emigraci nafotil pro cestovní kanceláře snad celý svět. Šokující zkušenost s geneticky upravovanými potravinami ho přivedla z německé emigrace do šumavského pohraničí, kde založil farmu a pěstuje stáda koz a krav. Zajímá ho, co jí. Bývalý dramaturg Milan Calábek razí teorii různých potravin pro různé metabolické typy, s níž přišel už Hippokratés. Jako letitý vegetarián vysvětluje, jak mu vynechání vepřového masa pomohlo zbavit se závislosti na alkoholu. "Když si neuděláte čas soustředit se na oběd, nepomůže vám ani, že jíte bio," přiznává Hana Zemanová. Vybudovala s přítelem síť prodejen s biopotravinami, nakonec ji ale prodali. Od absolutního vyčerpání jim ani superzdravá zelenina nepomohla. Prchli s manželem z Prahy a založili továrnu na biosušenky. Jaroslav Dušek zkoušel v životě už leccos, v posledních letech se pročišťuje půsty. S obdivem se dívá na "dýchače". "Ti už ani nejí, ani nepijí. Berou energii přímo ze slunce." Bylinkář Pavel Váňa vysvětluje, které potraviny náš organizmus detoxikují. MUDr. Vladimíra Strnadelová se zabývala jako neurolog lidským tělem a zjistila, že řadě pacientů může pomoci, až když pochopí, jak jejich tělo funguje jako celek. A tak se začala věnovat celostní medicíně.