Maso

Segedínský guláš

Naši kuchyni navštíví opět Miroslav Etzler. Můžete si podle něho uvařit dietnější verzi segedínského guláše.

* 22. 12. 1964


krůtí prsa
cibule
olivový olej
sladká paprika
kmín
pepř, sůl
vývar
zelí
cukr
zakysaná smetana

Nakrájíme si cibuli na kostičky. V hrnci rozehřejeme olivový olej a cibuli necháme zesklovatět. Přidáme nakrájené krůtí maso. Zasypeme ho sladkou paprikou a za stálého míchání necháme maso zatáhnout. Ochutíme kmínem a pepřem. Poté maso podlijeme vývarem a necháme maso trochu změknout. Dále přidáme pokrájené kysané zelí. Můžeme trochu přisladit cukrem. Necháme provařit. Na závěr zjemníme zakysanou smetanou.

Podáváme s chlebem nebo knedlíkem.

Další recepty Celý díl