Ryby a mořské plody

Smažený kapr se sladkokyselou omáčkou

V naší kuchyni znovu přivítáme Richarda Tesaříka. Dnes to bude v jeho podání opět kapr, ovšem tentokrát smažený se sladkokyselou omáčkou.

* 25. 12. 1945


kapr
sůl
hladká mouka
olej
cibule
česnek
zázvor
voda
sójová omáčka
bílé víno
med
máčený škrob

Kapra nakrájíme na kousky, osolíme. Hladkou mouku nasypeme na talíř a kapra obalíme. Na plotně v kastrůlku rozhřejeme olej, zpěníme na něm cibuli, na plátky nakrájený česnek a zázvor. Lehce promícháme a zalijeme vodou. Přilijeme sójovou omáčku, bílé víno, med a necháme provařit. Zahustíme máčeným škrobem (škrob zalitý vodou). Necháme zhoustnout a dáme stranou.

Na oleji osmažíme obaleného kapra. Podáváme s rýží.

Další recepty Celý díl