Setkání Zbigniewa Czendlika s kuchařskou celebritou Emanuelem Ridim (2011). Režie L. Cmíral

Emanuele Ridi se stal kuchařskou celebritou. Srdce Čechů si získal díky typickému italskému šarmu, nenucenému vystupování i roztomilému italskému přízvuku. Vztah ke kvalitnímu vaření a dobrému jídlu u něj vypěstovala babička, která vlastnila restauraci u moře. Pochází z italské Elby a přestože žije už 18 let v České republice, uchovává si italský způsob života – má rád setkávání s lidmi a popovídání si u stolu. Snaží se radost z přípravy a společné konzumace pokrmů přenést i na Čechy a zasloužit se, aby dbali na to, co jedí. Potrava materiální může nalézt paralelu v potravě duchovní. Stará se i o ni? Snaží se lidi naučit mít vztah k tomu, co jedí. Považuje jídlo za dar, za který bychom měli děkovat? Přestože pochází z katolické Itálie, žije v Česku, které proslulo jako „ateistická“ země. Jak se mu tady žije? Emanuele Ridi si bude povídat s moderátorem pořadu Uchem jehly Zbigniewem Czendlikem.

* 9. 2. 1974


Stopáž26 minut
Rok výroby 2011
 ST