Šelmy na ostrově Honšú. Japonský dokumentární cyklus

Litujeme, ale pořad není v iVysílání dostupný
Video není k dispozici

O medvědech ušatých neboli himálajských toho víme velice málo. Jsou považováni za ohrožený druh, který k životu nutně potřebuje klidné prostředí.

Umějí skvěle šplhat. Ve srovnání s ostatními druhy medvědů mají krátké drápy, což jim pohyb po stromech velmi usnadňuje.

Japonci jim říkají měsíční medvědi, a to kvůli bílé, měsíčnímu srpku podobné náprsence. Země vycházejícího slunce je k nim přívětivá, nemají tam žádné přirozené nepřátele, a tak pokud se medvíďatům podaří najít dostatek potravy, mohou se těšit na dlouhý a zdravý život.

Tvůrci dokumentárního filmu nám nabídnou nepříliš častou podívanou, kojení medvědů v divočině. Takový pohled ztěžuje i skutečnost, že mláďata bývají už ve třech měsících prakticky odstavena.

Originální názevThe Bears of Ashio
Stopáž26 minut
Rok výroby 2008
 )D( ST HD
ŽánrDokument