Koprová omáčka podle receptu pana Šroubka

Úvod » Recepty

16. 5. 2011

Fotografie

Suroviny

2 l světlého vývaru
0,5 l čerstvé smetany
250 g másla
150 g hladké mouky
1 větší bílá cibule
snítka tymiánu
1x svazek čerstvého kopru
cukr
ocet
sůl, pepř
5 kuliček nového koření
4 ks vajec
3 lžíce zakysané smetany

Postup

Na másle orestujeme nakrájenou cibuli společně s nasekanými stonky kopru a snítkou tymiánu. Opepříme a přidáme pět kuliček nového koření. Zasypeme hladkou moukou a připravíme světlou cibulovou zásmažku. Do ní přilijeme trochu octa a studený hovězí vývar. Dochutíme cukrem a za občasného míchání pomalu prováříme minimálně 1ú2 - 3/4 hodiny. Provařenou omáčku přecedíme a přepasírujeme.  Tři lžíce zakysané smetany rozředíme trochou smetany a přidáme čtyři žloutky. tuto směs vlijeme do omáčky a dobře promícháme. Hotovou omáčku dochutíme cukrem, osolíme a přilijeme zbytek smetany. Vsypeme nadrobno nasekaný kopr a krátce povaříme. Podáváme s bramborem a ztraceným vejcem.