Zeleninová jídla

Tomatový tartar s avokádem a mozzarellou

6 zralých rajčat
2 ks mozzarelly
1 zralé měkké avokádo
panenský olivový olej
sůl
čerstvý mletý pepř
1 stroužek česneku (dle chuti)

Na ozdobu:
čerstvá bazalka
rukola
zelená cibulka

Rajčata, mozzarellu a oloupané avokádo nakrájíme na malé kostičky. Nejdříve v jedné misce smícháme rajčata s mozzarellou, olivovým olejem, dochutíme pepřem. Solíme až těsně před podáváním, aby rajčata nepouštěla vodu.

V druhé misce smícháme nakrájené avokádo s olivovým olejem, osolíme a podle chuti přidáme česnek. Dáme vychladit do lednice.

Poté do formičky na talíři vložíme vrstvu směsi rajčat a mozzarelly a na ně navršíme vrstvu avokáda s česnekem, formičku odstraníme a dozdobíme rukolou, bazalkou, případně cibulkou a zakápneme olivovým olejem.

Ohodnoťte tento recept: 

0 hlasů

Další recepty Celý díl