Tomatový tartar s avokádem a mozzarellou

6 zralých rajčat
2 ks mozzarelly
1 zralé měkké avokádo
panenský olivový olej
sůl
čerstvý mletý pepř
1 stroužek česneku (dle chuti)Na ozdobu:
čerstvá bazalka
rukola
zelená cibulka
Rajčata, mozzarellu a oloupané avokádo nakrájíme na malé kostičky. Nejdříve v jedné misce smícháme rajčata s mozzarellou, olivovým olejem, dochutíme pepřem. Solíme až těsně před podáváním, aby rajčata nepouštěla vodu.
V druhé misce smícháme nakrájené avokádo s olivovým olejem, osolíme a podle chuti přidáme česnek. Dáme vychladit do lednice.
Poté do formičky na talíři vložíme vrstvu směsi rajčat a mozzarelly a na ně navršíme vrstvu avokáda s česnekem, formičku odstraníme a dozdobíme rukolou, bazalkou, případně cibulkou a zakápneme olivovým olejem.
Ohodnoťte tento recept: