Moučníky a cukroví
​Dýňový koláč s lískovými ořechy

Těsto
600 g hladké mouky
20 g droždí
100 g cukru
1 dl mléka na kvásek
180 ml oleje
2 vejce
Muškátovou dýni oloupeme a nakrájíme na kostky asi 1,5 cm. Z části cukru, droždí a mléka připravíme kvásek, který dáme na teplé místo vykynout. Do mísy dáme mouku, cukr, kvásek, olej, vejce a vyválíme nelepivé těsto, které dáme na plech s pečícím papírem. V průběhu kynutí těsto roztahujeme po celém plechu.
Náplň
500 g muškátové dýně
meruňková marmeláda
Na těsto dáme dýni, kterou smícháme s meruňkovou marmeládou.
Ořechová žmolenka
300 g hladké mouky
300 g cukru krystal
250 g másla
200 g lískových oříšků
Na konec posypeme žmolenkou s ořechy a pečeme cca 40 minut při teplotě 160 stupňů.
Ohodnoťte tento recept:
1 hlasů