Rakvičky

cca 50 kusů
600 g cukru moučky
40 g vajec
200 g žloutků
1 sáček vanilkového cukru
100% tuk na vymazáníNa dozdobení:
šlehačka
čokoládová poleva
cukrová poleva
Cukr, žloutky, vejce a vanilkový cukr vyšleháme do pevné pěny. Tou naplníme do dvou třetin formičky, které jsme předem vymazali povoleným 100% tukem, otočili dnem vzhůru, aby přebytečný tuk odkapal a nechali v chladu ztuhnout.
V troubě předehřáté na 110 °C pečeme tak dlouho, dokud rakvičky nenaběhnou a na povrchu neztvrdnou, a poté za občasného odvětrávání trouby dosušujeme při 80 °C, což může trvat čtyři až pět hodin. Jsou–li rakvičky po rozlomení uvnitř suché a nelepí, jsou hotové
Po vychladnutí je můžeme začít zdobit. Buď jednoduše šlehačkou, nebo je nejdříve namočíme do rozpuštěné čokolády, a až čokoláda zaschne, naplníme rakvičku šlehačkou a shora podle fantazie ozdobíme cukrovou polevou.
Recept na cukrovou polevu (glazuru) najdete v receptu na perníková srdce u dílu Posvícení na Vysočině.
Ohodnoťte tento recept: