Maso

Utopenci

buřty (špekáčky)
sterilované kyselé okurky
sterilované feferonky
sterilované kozí rohy
cibule

Na nálev:
1 l vody
0,5 l octa
nové koření
sušené chilli papričky
pepř
mleté chilli
bobkový list

Buřty oloupeme, podélně nařízneme a naplníme kouskem okurky, kozího rohu a feferonky. Na dno sklenice nasypeme cibuli nakrájenou na kolečka a potom naskládáme jeden naplněný buřtík vedle druhého. Vrstvy cibule a buřtů střídáme tak dlouho, dokud není sklenice plná. Poté ji zalijeme nálevem z vody, octa a koření, který jsme deset minut provařili a dáme sterilovat asi 45 minut na 80 stupňů.

Na závěr ještě jedna dobrá rada: vydržte a nechte utopence aspoň týden zaležet.

Receptů na utopence je mnoho, základem je však vždy kvalitní uzenina.

Ohodnoťte tento recept: 

4 hlasů

Další recepty Celý díl