Hovězí tartar s omáčkou s kapary

Hovězí tartar
hovězí svíčková
panenský olivový olej
jarní cibulka
bazalka
limetka
sůl
pepř
Maso najemno nameleme, osolíme, opepříme, zalijeme olivovým olejem a důkladně promícháme. Přidáme nakrájenou jarní cibulku, nasekanou bazalku, podle chuti šťávu z limety a necháme aspoň 10 minut odležet v chladničce. Podáváme s bílými toasty a omáčkou s kapary.
Omáčka s kapary
50 g kaparů
200 ml majonézy
100 ml kysané smetany
1 lžička plnotučné hořčice
1 lžíce sardelové pasty
citron
chilli
sůl
pepř
Kapary najemno nasekáme a smícháme s majonézou, zakysanou smetanou, trochou hořčice a sardelové pasty. Dochutíme citronovou šťávou, chilli, solí a pepřem, uložíme do chladu.
Při servírování můžete tartar doplnit kozím sýrem.
Věděli jste, že kapary jsou nerozvinutá poupata květů keře kapary trnité?
Ohodnoťte tento recept: