
400 g zelených fazolek
100 g šalotky
dýňový olej
400 g hub shiitake
olivový olej
1 fenykl
česnek
bobkový list
nové koření
celý pepř
sůl
bílý pepřNa ozdobení:
5 artyčoků
cherry rajčata
balzamikový krém
Fazolky uvaříme do měkka, po vychladnutí je podélně rozpůlíme, přidáme nasekanou šalotku, dýňový olej, trochu soli a pepře, promícháme a na talíři vtlačíme do vykrajovátka. Nahoru přidáme ještě osolené, opepřené a na olivovém oleji orestované houby shiitake smíchané s nakrájeným fenyklem, který jsme předem uvařili s česnekem, bobkovým listem, novým kořením a celým pepřem. Ozdobíme cherry rajčátkem a kousky naložených artyčoků, které zakápneme balzamikovým krémem.
Rady
Scezený fenykl propláchněte studenou vodou.
Svážete-li koření do gázy, usnadní vám to práci.
Houby shiitake se pěstovaly v Japonsku už ve 2. století našeho letopočtu. Díky svým léčivým účinkům bývá shiitake nazývána houbou dlouhověkosti.
Ohodnoťte tento recept: