Moučníky a cukroví
Francouzské toasty

12 plátků toastového chleba
250 ml mléka
4 vejce
lžička cukru moučky
špetka soli
máslo
skořicový cukrNa doplnění:
čerstvé ovoce
sterilované ovoce
džem
javorový sirup
bílý jogurt
vanilková omáčka
Plátky toastového chleba rozřízneme na půl, namočíme do mléka, které jsme předem do hladka rozmíchali s vejci, moučkovým cukrem a špetkou soli, a z obou stran osmažíme na přepuštěném másle. Na závěr je obalíme ve skořicovém cukru a podáváme s ovocem, džemem, javorovým sirupem, vanilkovou omáčkou nebo bílým jogurtem. Každý podle vlastní chuti.
Toastový chléb můžete nahradit plátky vánočky nebo mazance.
Ohodnoťte tento recept:
0 hlasů