Různé

Strapačky s brynzou

750 g brambor
300–400 g polohrubé mouky
sůl
250 g slaniny
1 cibule
300 g brynzy

Syrové nastrouhané brambory smícháme s moukou a trochou soli, vyzkoušíme, jestli těsto drží tvar a pokud ano, do osolené vroucí vody zaváříme po menších várkách strapačky. Jakmile vyplavou na hladinu, vložíme je do mísy se studenou vodou, aby se nám neslepily. Poté je scedíme a stejně jako halušky prohřejeme v pánvi s vyškvařenou slaninou, na které jsme předem do zlatova orestovali nasekanou cibuli, a na závěr přidáme brynzu. A pokud tuto specialitu ozdobíme opraženými plátky slaniny a snítkou pažitky, úspěch je zaručen.

Klasické strapačky se připravují se zelím.

Ohodnoťte tento recept: 

1 hlasů

Další recepty Celý díl