Ryby a mořské plody

Segedinský guláš z kapra

cca 4 porce

500 g kapra
30 g cibule
250 g kysaného (sterilovaného) zelí
rybí (drůbeží) vývar
smetana
hladká mouka
zakysaná smetana
koření na ryby
sladká paprika
pálivá paprika
drcený kmín
olej (sádlo)
cukr
sůl
pepř

Na oleji či sádle zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme trochu cukru a kysané zelí, krátce orestujeme, zalijeme rybím nebo drůbežím vývarem, ochutíme drceným kmínem, sladkou a pálivou paprikou, pepřem, solí a necháme krátce provařit. Spolu s kostkami kapřího masa posypanými rybím kořením vaříme 2 až 3 minuty a pak zahustíme směsí mouky, vody a smetany. Necháme opět chvíli provařit a na závěr přidáme zakysanou smetanu. Ideální přílohou je karlovarský knedlík.

Rady

Můžete použít i sterilované zelí ve sladkokyselém nálevu.

Podrobnou přípravu karlovarského knedlíku najdete u dílu Svíčková pro Alberta.

Ohodnoťte tento recept: 

2 hlasů

Další recepty Celý díl