Různé

Bramborové placky se škvarky

750 g brambor
150 až 250 g polohrubé mouky (dle brambor)
1 vejce
250 g čerstvých škvarků
sůl
mletý kmín
česnek podle chuti
pepř podle chuti
hladká mouka na posypání válu
čerstvé sádlo na potření

Brambory ve slupce uvaříme doměkka. Vodu slijeme, brambory necháme částečně vychladnout a oloupeme je. Vychladlé brambory pak najemno nastrouháme, přidáme mouku, vejce, osolíme a vypracujeme vláčné těsto, do kterého vmícháme nahrubo nasekané škvarky. Podle chuti můžeme přidat další koření (kmín, pepř). Vál pomoučíme hladkou moukou a z těsta vyválíme 5 - 8 mm silný plát. Z něho vykrajujeme kolečka o průměru asi 10 cm. Pečeme nejlépe na teflonové pánvi nebo na plechu v troubě na 200 °C do zlatova. Ještě teplé placky potíráme rozehřátým sádlem.

Ohodnoťte tento recept: 

0 hlasů

Další recepty Celý díl