Polévky

Gazpacho

8 – 10 porcí

700 g sterilovaných rajčat
100 g cibule
2 dcl olivového oleje
1 dcl červeného vína
30 g česneku
chilli paprička
mletá sladká paprika
cukr
sůl
pepř

Na ozdobení:
kysaná smetana
salátová okurka
barevné papriky
černé olivy
čerstvá bazalka

Ve velké nádobě smícháme naložená rajčata s olivovým olejem, červeným vínem, najemno nasekanými chilli papričkami, sladkou paprikou, trochou pepře, česneku, cukru a soli. Přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, vše důkladně rozmixujeme a dáme vychladit. Servírujeme s nokem kysané smetany, ozdobené drobnými kostičkami barevných paprik, salátové okurky, černých oliv a lístkem bazalky.

Rada

Do polévky můžete podle vlastní chuti přidat i rajskou šťávu nebo protlak.

Ohodnoťte tento recept: 

0 hlasů

Další recepty Celý díl