23 minut
Auto Moto Styl

19. listopadu 2011

Část: Test – Ford Focus sedan

Obsah dílu

Novinka – Peugeot 207 — Test – Ford Focus sedan — Novinka – Chevrolet Orlando — Preview – Lamborghini Aventador

Části dílu

02:33
Novinka - Peugeot 207
    Francouzi možná neumějí vyrobit jedny z nejlepších sporťáků nebo luxusních limuzín, ale něco umějí dokonale. Malá auta. Důkazem byly v minulosti velmi úspěšné modely 205 i 206 a na jejich výsledky měl navázat model 207. Ten se blíží do konce své existence a ačkoliv v ČR takt trochu zapadl mezi ostatní, v Evropě opět lámal rekordy. Před uvedením nástupce dostal lehký facelift a navíc nejúspornější motor. Jaká je tahle kombinace se dozvít v Novince.
    08:51
    Test – Ford Focus sedan
      Ford Focus platí vedle Golfa za jednoho z nejlepších ve střední třídě. Bylo tomu tak od počátku jeho vzniku, kdy nahradil model Escort. Dnes už existuje třetí generace tohoto úspěšného hatchbacku. A opět má našlápnuto k úspěchu, protože stále nabízí jedny z nejlepších jízdních vlastností. Jenže je jednadvacáté století a chování aut není tak důležitým faktorem při výběru auta. Hatchback platí za vyspělou zadní nápravu daň v podobě malého kufru. Pokud chcete větší, musíte si koupit sedan. Ten má ještě o chlup lepší vlastnosti. A navíc je tak trochu exklusivní, protože na silnici jich asi moc nepotkáte. O to víc si to s ním ale budete užívat. Tedy pokud překousnete tu ulítlou palubní desku. Jestli ji skousl Petr se dozvíte v testu.
      14:28
      Preview – Lamborghini Aventador
        Vyráběl traktory a jezdil ve Ferrari. Pak se nepohodl s výrobcem supersportů a tak si vyrobil svůj vlastní. Od té doby už desítky let zatápí svému italskému rivalovi po celém světě. Lamborghini a Ferrari jsou odvěcí soupeři. Jenže zatímco Ferrari tak trochu podléhá trendům a nabízí stále více různých modelů s různými pohony a motory, Lamborghini se drží tradic. Ani bychom se nedivili, kdyby zanedlouho přišlo Ferrari v kombíku s dieselem pod kapotou. Za to v Lamborghini máte až na vyjímky jistotu dvanácti válců s pohonem všech kol. Dalším býkem v drsné koridě se stal Aventador. Uvidíte v Preview.
        17:51
        Novinka – Chevrolet Orlando
          Korejci neplatí za nějaká extra přitažlivá auta. Ale Evropani si na jejich politiku nizkých cen a efektních designů hodně rychle zvykli. V mnohých žebříčcích šlapou na paty německým stálicím. V některých případech je dokonce předčí. Chevrolet Orlando není žádný extra krasavec, ale má přesně to, co zákazníci chtějí. Nízkou cenu, bohatou výbavu, úsporný motor a prostorný interiér. Navíc má opravdu originální design, který jak se zdá funguje. Má vůbec nějaké slabiny? Dozvíte se v Novince.
          21:18
          Soutěž
            Přehrát celé video
            Stopáž24 minut
            Další díl
            3. prosince 2011

            Auto Moto Styl na sociálních sítích

            Napište nám