25 minut

19. září 2023

Část: Kramný podle VS nepředložil nové skutečnosti.

Obsah dílu

Zasypání Dolu Frenštát. — Budoucnost bývalého Dolu Frenštát. — Zařízení pro propuštěné vězně. — Kramný podle VS nepředložil nové skutečnosti. — Rezignace starostky Města Libavá. — Nové distribuční centrum v Kojetíně. — Unikátní záběry rysího páru. — Zemřela hokejová legenda Zdeněk Návrat. — Změny v ostravské dopravě. — PŘEHLED ZE SOCIÁLNÍCH SÍTÍ: Vandal ničil v Ostravě zaparkovaná auta. / Revitalizace parku v Ostravě-Hrabůvce. — Možné sloučení Moravské filharmonie a divadla. — Evropský týden mobility.

Části dílu

01:18
Zasypání Dolu Frenštát.
    Státní podnik Diamo zasypává důl Frenštát v Beskydech. Černouhelná lokalita tím definitivně končí. Ačkoli se v ní nikdy netěžilo, desítky let vyvolávala spory a emoce. Okolní obce s možným dobýváním nesouhlasily. Teď už mají plány, jak místo nově využít.
    03:26
    Budoucnost bývalého Dolu Frenštát.
      Host Událostí v reionech: Jiří Novotný, starosta Trojanovic.
      06:20
      Zařízení pro propuštěné vězně.
        Obyvatelé olomoucké městské části Svatý Kopeček připravují petici proti zařízení pro propuštěné vězně, otevřít ho tam plánuje v říjnu křesťanský spolek Druhá míle. Lidem, kteří opouštějí vězení, tak chce pomoci s návratem do běžného života. Místní si ale stěžují, že s nimi záměr nikdo neprojednal.
        09:27
        Kramný podle VS nepředložil nové skutečnosti.
          Petr Kramný odsouzený na 28 let vězení za vraždu manželky a dcery během dovolené v Egyptě v návrhu na obnovu řízení nepředložil nové skutečnosti, které by mohly původní rozsudek zvrátit. Ve svém usnesení to uvedl Vrchní soud v Olomouci, na který se Kramný a jeho matka obrátili se stížnostmi proti rozhodnutí Krajského soudu v Ostravě. Ten letos v únoru obnovu procesu nepovolil.
          09:54
          Rezignace starostky Města Libavá.
            Starostka města Libavé na Olomoucku, která zpronevěřila 407 tisíc korun z obecních peněz, dnes oznámila svou rezignaci.
            11:31
            Nové distribuční centrum v Kojetíně.
              Americký internetový prodejce Amazon otevřel druhé distribuční centrum v České republice, je v Kojetíně. Jít má o nejmodernější robotické centrum v Česku. Čtyřpodlažní budova vyšla na pět miliard korun.
              13:55
              Unikátní záběry rysího páru.
                Unikátní záběry rysího páru z Beskyd. Vzájemnou interakci samce a samice zaznamenaly tamní fotopasti. Ochránci přírody díky tomu zjistili, že se zvířata scházejí mnohem častěji, než si mysleli. Třeba i v létě, mimo dobu páření.
                15:55
                Zemřela hokejová legenda Zdeněk Návrat.
                  Zemřela legenda hokejových Vítkovic Zdeněk Návrat, bylo mu 92 let. Šestinásobný mistr ligy byl posledním žijícím členem mistrovského kádru Vítkovic z roku 1952 a nejstarším žijícím hráčem klubu. Během hráčské kariéry byl také členem reprezentace. Pod jeho trenérským vedením získali vítkovičtí dorostenci titul mistrů Česka.
                  16:23
                  Změny v ostravské dopravě.
                    Ostravské metro, diskutovaný nový systém vedení tramvajových linek, bude mít jinou podobu, než původně dopravní podnik zamýšlel. V upravené verzi zohlednil připomínky lidí i městských obvodů. Stále se v ní ale opírá o 3 páteřní linky a 9 navazujících, které by měly jezdit v kratších intervalech. Novinka by mohla platit od příštího léta.
                    18:53
                    PŘEHLED ZE SOCIÁLNÍCH SÍTÍ: Vandal ničil v Ostravě zaparkovaná auta. / Revitalizace parku v Ostravě-Hrabůvce.
                      7 zaparkovaných aut poškodil počátkem září neznámý vandal v jedné z mariánsko-horských ulic v Ostravě. Na auta skákal, prokopával čelní skla, jiným vysklil zadní okna nebo poškodil karoserii. / Park za poliklinikou v ostravské části Hrabůvka dostane novou podobu, přibude nová zeleň, záhony i biotop.
                      19:40
                      Možné sloučení Moravské filharmonie a divadla.
                        Zda by bylo efektivní sloučit Moravské divadlo Olomouc s Moravskou filharmonií. Jedna z otázek, na kterou má olomoucké radnici odpovědět odborná analýza. Město fúzi zvažuje, protože chce ušetřit náklady na provoz obou institucí, ten vyjde ročně na 210 milionů korun. Sloučení by podle odhadů města přineslo úsporu 8 milionů korun ročně.
                        21:05
                        Evropský týden mobility.
                          Namísto auta po městě pěšky, na kole nebo jinak ohleduplně, k přírodě i vlastnímu tělu. To je smysl Evropského týdne mobility, připadá na tento týden a připojila se i mnohá tuzemská města. Hostem Událostí v regionech: Pavla Bednaříka, hlavního organizátora tamního programu
                          Přehrát celé video
                          Stopáž25 minut
                          Další díl
                          20. září 2023

                          Přehled dílů

                           
                          Stopáž25 minut

                          31. května

                          Návrh snížení mezd v Liberty o 25 % — Mistr světa Hájek v Hošťálkovicích — Protipovodňová opatření v Olomouci — Čekání na nový systém parkování v Olomouci — Týden do voleb do Evropského parlamentu — Nová prohlídková trasa na zámku Velké Losiny — Frýdek-Místek usiluje o koupi Českého domu — Nemocnice Třinec chce léčit pomocí konopí — Rekonstrukce OD Breda — Výběr ze sociálních sítí ČT — Tradice mincovnictví ve Zlatých Horách — Muzikantské žně 2024

                          31. 5. 2024 na ČT1
                          Stopáž25 minut

                          30. května

                          Poslední připomínky k VRT Moravská brána — Poslední připomínky k VRT Moravská brána — ŘSD dokončuje stavbu obchvatu Mošnova — Čtyři nelegální herny v Olomouckém kraji — Motorová paliva zlevnila — Renovace historické tramvaje T3 — Opravy ve Vlastivědném muzeu v Olomouci — Výběr ze sociálních sítí ČT — Mistrovství historických kol v ulicích Ostravy — Začíná Mezinárodní hudební festival L. Janáčka — Začíná Mezinárodní hudební festival L. Janáčka

                          30. 5. 2024 na ČT1
                          Stopáž25 minut

                          29. května

                          29. 5. 2024 na ČT1
                          Stopáž25 minut

                          28. května

                          Nové lokality měření ovzduší u haldy Heřmanice — Přípravy sanace haldy Heřmanice — Jaromír Lukeš zůstává ve vězení — Řízení o zrušení registrace Druhé míle skončilo — ÚS zamítl návrh na zrušení vyhlášky v Píšti — Atletický mítink Zlatá tretra 2024 — Výběr ze sociálních sítí ČT — Olomouc má zlatou pamětní minci — ČT natáčí na Bouzově vánoční pohádku

                          28. 5. 2024 na ČT1
                          Stopáž25 minut

                          27. května

                          Oslavy titulu mistrů světa v hokeji — Oslavy titulu mistrů světa v regionech — Dražby nájemních bytů v Olomouci — Aktuální vývoj v nájemním bydlení — Vrcholí sezóna nákupu dovolených — Velký zájem o skauting — Námitka Tamehu k restrukturalizaci Liberty — Užití umělé inteligence v zdravotnictví — Výběr ze sociálních sítí ČT — Přípravy Zlaté tretry 2024 — Zemřel bývalý ředitel NDM Luděk Golat — Díla M. Mikyškové v Galerii Krystal

                          27. 5. 2024 na ČT1
                          Stopáž25 minut

                          24. května

                          24. 5. 2024 na ČT1
                          Stopáž25 minut

                          23. května

                          Nepravomocný trest vězení za dotační podvod

                          23. 5. 2024 na ČT1
                          Stopáž25 minut

                          22. května

                          Šestý neúspěšný prodej Hanáckých kasáren

                          22. 5. 2024 na ČT1
                          Stopáž25 minut

                          21. května

                          10 let od rozsudku v kauze metanol — Kauza Metanol PSA — Dražba Hanáckých kasáren — Lékařskou fakultu povede Rastislav Maďar — Zájem fanoušků nad očekávání — Holubi ničí úrodu — Kauza Bečva znovu před soudem — Výběr ze sociálních sítí — 27. ročník Divadelní Flóry v Olomouci

                          21. 5. 2024 na ČT1
                          Stopáž25 minut

                          20. května

                          20. 5. 2024 na ČT1

                          Události v regionech (Ostrava) na sociálních sítích

                          Napište nám