25 minut

13. března 2023

Část: Rozdíly v rychlostech internetu

Obsah dílu

Slabý mobilní signál v pohraničí — Rozdíly v rychlostech internetu — Víkendový zásah policie v Čeladné — Chytání v Bečvě bez omezení — Odstoupení děkana z Vědecké rady UP — Unikátní operace v Karviné — Výročí prvního letu Čecha do vesmíru — Začala oprava D56 — Jednání o obchvatu Vlčovic — Diagnóza rakoviny z odběru krve — Loučení s amfiteátrem za Domem kultury — Výstava Subject 48 v Galerii Dukla

Části dílu

01:11
Slabý mobilní signál v pohraničí
    Nedostatečný mobilní signál pořád trápí odlehlé obce v česko-polském pohraničí - byť se bílá místa na mapě pokrytí zmenšují. Pomoct má i nová dotace od státu.
    03:13
    Rozdíly v rychlostech internetu
      A rozdíly, co se týká pokrytí signálu, jsou i v internetovém připojení. Rychlost internetu se v Česku nejčastěji pohybuje od 30 Mbit/s do 1 Gbit/s. Nejrychlejší internet mají lidé v metropolích – například v Jihomoravském kraji, v Praze, v Brně nebo na Ostravsku. Naopak nejpomalejší internet je v části zápedních Čech, na Vysočině nebo právě v příhraničí na severu Olomouckého kraje.
      04:03
      Víkendový zásah policie v Čeladné
        V areálu golfového klubu v Čeladné se pohybovali muži se zbraněmi. V sobotu večer je zadržela zásahová jednotka policistů. Podle informací České televize si v areálu klubu vyřizovaly dvě skupiny podnikatelů ekonomický spor. Zadržení muži byli údajně součástí bezpečností agentury, kterou si najala jedna ze stran.
        05:18
        Chytání v Bečvě bez omezení
          Rybáři už můžou bez omezení chytat na spodním toku Bečvy. Rozbory ukázaly, že maso úlovků je nezávadné. Od ekologické havárie to bude 2 a půl roku. U soudu je ale případ na začátku.
          07:05
          Odstoupení děkana z Vědecké rady UP
            Děkan olomoucké přírodovědecké fakulty Martin Kubala rezignoval na členství ve Vědecké radě Univerzity Palackého. Podle něj přehlíží podezření na falšování dat v publikacích vědců, kteří dnes působí na vysokoškolském ústavu CATRIN.
            09:01
            Unikátní operace v Karviné
              Karvinská nemocnice na svém pracovišti v Orlové začala nově u miniinvazivních operačních zákroků na noze, kdy lékaři provádějí jen drobné řezy, využívat šrouby ze vstřebatelného materiálu. Pacient tak nemusí podstupovat další operaci, kdy mu je lékaři vyjmout - rána se rychleji hojí a člověk se dříve zapojí do běžného života. Podle karvinských lékařů tento postup využívají jak první v zemi.
              11:21
              Výročí prvního letu Čecha do vesmíru
                Před pětačtyřiceti lety se jako doposud jediný Čech podíval do kosmu. Díky němu patří Česká republika společně se Spojenými státy a Ruskem mezi první tři státy, jejíž zástupci letěli do vesmíru. Dnes o svých zkušenostech vyprávěl Vladimír Remek na základní škole v Ostravě.
                12:34
                Začala oprava D56
                  V Ostravě začíná další oprava dálnice D56. Krajské město spojuje s Frýdkem-Místkem a je jednou z nejvytíženějších v Moravskoslezském kraji. Řidiči se musí připravit na komplikace. V úseku od Ostravy-Hrabové po sjezd na Novou Bělou bude doprava svedena do jednoho jízdního pruhu.
                  12:54
                  Jednání o obchvatu Vlčovic
                    Obcím na Novojičínsku by měl od nákladní dopravy, hluku i emisí ulevit plánovaný obchvat Vlčovic. Tamní obyvatelé se ale bojí o zemědělskou půdu. Na setkání do tamního kulturního domu proto za nimi odpoledne dorazili zástupci Moravskoslezského kraje.
                    15:51
                    Diagnóza rakoviny z odběru krve
                      Tým hematoonkologů se v Ostravské fakultní nemocnici snaží zlepšit a zjednodušit proces stanovení diagnózy rakoviny kostní dřeně i její následující léčbu. Výzkumníci zjistili, že rakovinotvorné buňky se kromě kostní dřeně objevují i ve větším množstvím i v běžném odběru krve. Zároveň pracují i na zjednodušení buněčné terapie.
                      17:53
                      Loučení s amfiteátrem za Domem kultury
                        Slavnostní happening jako rozloučení s amfiteátrem za Domem kultury města Ostravy. Loučí se s ním veřejnost i umělci. Chátrající betonová stavba půjde k zemi. Demolice souvisí s rekonstrukcí památkově chráněného kulturního domu a stavbou nové koncertní síně.
                        18:08
                        Výstava Subject 48 v Galerii Dukla
                          Sezónu ve venkovní Galerii Dukla v ostravské městské části Poruba zahájila mezinárodní výstava Subject 48. Společné dílo představuje čtyři umělce z berlínské undergroundové umělecké scény. Výkladní skříně galerie, která je umístěná v pasáži bývalého kina, proměnili v laboratoř vzpomínek.
                          Přehrát celé video
                          Stopáž25 minut
                          Další díl
                          14. března 2023

                          Přehled dílů

                           
                          Stopáž25 minut

                          24. dubna

                          Přípravy Mistrovství světa v hokeji v Ostravě — Přípravy Mistrovství světa v hokeji v Ostravě — Vliv návratu zimy na zvěř — Meteorologové předpovídají sněžení — Výsledky rozboru vody v Jičínce — Ostrava bude jednat o prodeji mrakodrapu — Soud o údajném prodeji vojenského materiálu — 30 let od odjezdu expedice Živá Afrika — Povolení pro přestavbu přejezdu ve Studénce — Kariérní festival Ostravské univerzity — Fandové sledují hokej na dálku ve Werk Aréně — Zkušenosti s čištěním vody v Moravském Berouně — Výstava o vzniku Opavy

                          24. 4. 2024 na ČT1
                          Stopáž25 minut

                          23. dubna

                          Vývoj počtu případů černého kašle — Vývoj počtu případů černého kašle — Další mrazivá noc — Teplárny: transformace bude stát 200 miliard — Dotace na dekarbonizaci — Developer chce vybudovat zónu v Přerově — V Litovelském Pomoraví končí projekt proti komářím kalamitám — Cisterny pro letadla NATO — Únik plynu v centru Ostravy — Začíná Academia Film Olomouc — Výběr ze sociálních sítí — Nová plavební komora na Baťově kanálu — Celostátní finále mladých nástrojářů — Vyhlašování cen Jantar

                          23. 4. 2024 na ČT1
                          Stopáž25 minut

                          22. dubna

                          Dolní Lutyně o referendu ke gigafactory — Příprava referenda ke gigafactory — Meteorologové varují před mrazy — Poho Park Gabriela získal evropskou dotaci — Výsledky Speed Marathonu — V Hanušovicích začne oprava hlavní silnice — Odborníci zkoumají řeč na Hané — V Kopřivnici otevře domov pro seniory — Vyšetřování úhynu ryb v Jičínce — V OD Breda objevili historické schodiště — Vážení přetížených kamionů na Jesenicku — Výročí návratu modelu Tatry 148 na český trh

                          22. 4. 2024 na ČT1
                          Stopáž25 minut

                          19. dubna

                          Přibývá obézních dětí — Obezita u dospělých — Mráz může ohrozit úrodu — OKD má souhlas pro těžbu — Muž donesl na policii 23 funkčních granátů — Policejní akce Speed Marathon — Speed marathon 2024 — Vyšla poslední kniha z trilogie Šikmý kostel — Nové prostory pro hendikepované v Olomouci — Přerov zbourá bývalý hotel Strojař — Výběr ze sociálních sítí ČT — Novinky v olomoucké MHD — Za hranicí mysli Tomáše Petrečka

                          19. 4. 2024 na ČT1
                          Stopáž25 minut

                          18. dubna

                          Ve Zlatých Horách vznikne stanice záchranné služby — Hromadné výpovědi učitelů ZŠ Doubrava — Trest za vydírání pro bývalého zastupitele — Podezření na týrání koní — Open Studios Ostrava 2024 — Spor o stavbu cyklostezky v Trojanovicích — Výstraha před mrazem ve vegetačním období — Akce Zlepši si techniku na VŠB — Výběr ze sociálních sítí ČT — Retrospektiva fotografa Michala Kalhouse

                          18. 4. 2024 na ČT1
                          Stopáž25 minut

                          17. dubna

                          Spor o větrníky u Moravského Berouna — Budoucnost větrné energetiky — Vývoj kolem heřmanické haldy — Gabriela Lefenda novou ředitelkou TS Ostrava — O Hanácká kasárna v Olomouci není zájem — Hejtman Bělica opustil některé sněmovní orgány — Zločin a trest v Bílovci — Razantní pokles teplot — Péče o děti s autismem — Baletní pocta českým skladatelům

                          17. 4. 2024 na ČT1
                          Stopáž25 minut

                          16. dubna

                          Nová trasa pro horská kola v Mostech

                          16. 4. 2024 na ČT1
                          Stopáž25 minut

                          15. dubna

                          Stojírenství pořád v krizi — Vývoj kondice průmyslových podniků — Prasečí hlavy před Androvým stadionem vyšetřuje policie — Výročí zahájeno ostravsko-opavské operace — Hlasování věřitelů o restrukturalizaci Liberty — Nemocniční pavilon z konejnerů — Inaugurace olomouckého arcibiskupa — Uzavírka Kovonského mostu — Výběr ze sociálních sítí — Bilance potravinové sbírky — Přijímací zkoušky na střední školy — 50. let výročí založení HaDivadla

                          15. 4. 2024 na ČT1
                          Stopáž25 minut

                          12. dubna

                          Přijímací řízení na střední školy — Začaly přijímací zkoušky na střední školy — Zemědělci sázejí, stará úroda je ve skladech — Projektový záměr dostavby Severního spoje — Sbírka na Ukrajinu na Právnické fakultě UPOL — Ostravsku chybí pěstouni — Modernizace elektrárny Dlouhé stráně — Omezení dopravy na D1 — V Olomouci vrcholí přípravy inaugurace — 185 let Třineckých železáren — Začal krnovský filmový festival KRRR!

                          12. 4. 2024 na ČT1
                          Stopáž25 minut

                          11. dubna

                          Méně stavebních úřadů — Města redukují počet stavebních úřadů — Hradisko má potíže s pitnou vodou — Nový tým v šumperské nemocnici — Nová základna záchranářů ve Zlatých Horách — Hokejová horečka v Třinci — Přibývá asistentů prevence kriminality — Česká pošta snižuje ztrátu — Balíkovna v Mošnově čeká na rozhodnutí — Výběr ze sociálních sítí ČT — Začal festival Jeden svět

                          11. 4. 2024 na ČT1

                          Události v regionech (Ostrava) na sociálních sítích

                          Napište nám