26 minut

15. listopadu 2021

Část: Nová opatření na vysokých školách

Obsah dílu

Armáda opět pomáhá v nemocnicích — Vojáci pomáhají v domově seniorů — Nová opatření na vysokých školách — Aktuální vývoj epidemie — Nové oddělení psychiatrie v Havířově — Zamítnutí kasační stížnosti kvůli CATRIN — Odhalení nelegální výrobny cigaret — Částečné zprovoznění Hlučínské — Policejní kontroly zimních pneumatik — Zadržování vody v krajině — Odškodnění za výbuch ve Vrběticících — Vzácné meteority vidělo 3000 lidí — Rychlé Šípy v Těšínském divadle

Části dílu

01:00
Armáda opět pomáhá v nemocnicích
    Zaměstnanci nemocnic a dalších lůžkových zařízení, kteří nejsou očkovaní a neprodělali v posledním půlroce covid, se budou muset každý týden testovat. První kolo musí být ukončeno 22. listopadu. Situace v nemocnicích se zhoršuje. Zařízení v Moravskoslezském kraji požádala o pomoc armádu. Do Olomouckého kraje vojáci už přijeli.
    04:06
    Vojáci pomáhají v domově seniorů
      Živě Andrea Kantorová ředitelka, Domov seniorů Komárov.
      06:21
      Nová opatření na vysokých školách
        Studenti vysokých a vyšších odborných škol musí nosit respirátory i ve výuce. Nařízení, o kterém rozhodla vláda minulý týden, začalo platit dnes a týká se učeben, kde se schází alespoň 50 studentů.
        07:53
        Aktuální vývoj epidemie
          A přidáme čísla: v Olomouckém kraji přibylo za neděli 487 nakažených, za týden na sto tisíc obyvatel připadá 1093 případů, což je nejvíce z celé země. Nejhorší situace je v okresech Prostějov, Šumperk a Olomouc. V kraji Moravskoslezském nově hygienici evidují 765 nakažených, za uplynulý týden připadá na sto tisíc obyvatel 893 případů - což je nejvíce po Olomouckém a Jihomoravském kraji. Nejhorší situace je na Ostravsku a Frýdecko-Místecku.
          08:51
          Nové oddělení psychiatrie v Havířově
            Havířovská nemocnice otevřela zrekonstruovaný pavilon psychiatrie - moderní oddělení má o téměř dvacet lůžek více než to původní. Součástí je také nové zázemí pro psychoterapie hospitalizovaných i ambulantních pacientů. Pavilon je určený pro péči o akutní pacienty, kteří potřebují okamžitou psychiatrickou pomoc - jde o jednu z mála nemocnic v Moravskoslezském kraji, jež tuto možnost nabízí.
            10:54
            Zamítnutí kasační stížnosti kvůli CATRIN
              Nejvyšší správní soud odmítl kasační stížnost, kterou ve sporu proti Univerzitě Palackého v souvislosti se vznikem vysokoškolského ústavu CATRIN podala loni její Přírodovědecká fakulta. Rozsudek potvrdil v celém rozsahu usnesení olomouckého krajského soudu, který správní žalobu odmítl. Vědecký ústav CATRIN, pod který přešla vědecká centra Přírodovědecké a také Lékařské fakulty, funguje rok. Jeho vznik vyvolal spory uvnitř akademické obce ohledně podoby integrace výzkumných kapacit.
              11:26
              Odhalení nelegální výrobny cigaret
                Celníci na Frýdecko-Místecku odhalili mezinárodní gang vyrábějící nelegální kuřivo a zajistili výrobní linku. Skupina složená z Čechů a Ukrajinců by mohla na černý trh dodat minimálně čtyři-a-čtyřicet milionů cigaret. Státu by tak na daních způsobila škodu 140 milionů korun.
                11:48
                Částečné zprovoznění Hlučínské
                  Hlučínská ulice v Ostravě-Přívoze se částečně otevřela. Spojnice Hlučínska s centrem krajského města prochází modernizací od počátku září a působila komplikace v dopravě. Ode dneška se na ní v omezené míře může vrátit automobilová doprava.
                  13:34
                  Policejní kontroly zimních pneumatik
                    Moravskoslezští policisté kontrolují, zda mají řidiči zimní pneumatiky. Výměnu z těch letních museli stihnout do 1. listopadu. Přezuto musí mít, pokud je na silnici sníh, led nebo námraza.
                    15:43
                    Zadržování vody v krajině
                      Novátorský přístup k zadržování vody v krajině zkoušejí ochránci přírody v chráněné krajinné oblasti Beskydy. Do nevyužívaných lesních cest a také na holinách hloubí jámy. Ty by měly zhutněnou půdu po kůrovcové kalamitě zase prokypřit.
                      17:36
                      Odškodnění za výbuch ve Vrběticících
                        Živě Josef Kvasnička redaktor ČT.
                        21:02
                        Vzácné meteority vidělo 3000 lidí
                          Pod policejním dohledem opustily prostory Vlastivědného muzea v Olomouci vzácné meteority z paleolitického sídliště, starého na 18.000 let. Unikátní soubor byl v muzeu deset dní, výstava skončila v neděli, meteority si prohlédly zhruba tři tisíce návštěvníků. Meteority jsou po Věstonické venuši a Keltské kamenné hlavě poslední z trojice skvostů českých muzejních sbírek, které byly dosud v olomouckém muzeu k vidění.
                          21:30
                          Rychlé Šípy v Těšínském divadle
                            Mirek Dušín je mimozemšťan. Alespoň v Těšínském divadle. Komiksové příběhy Rychlých šípů Jaroslava Foglara tam ožívají v režii a dramatizaci Roberta Bellana. Vznikla parodie, kterou dotváří hudba z filmů Trainspotting nebo Pulp Fiction.
                            Přehrát celé video
                            Stopáž26 minut
                            Další díl
                            16. listopadu 2021

                            Přehled dílů

                             
                            Stopáž25 minut

                            16. dubna

                            Nová trasa pro horská kola v Mostech

                            16. 4. 2024 na ČT1
                            Stopáž25 minut

                            15. dubna

                            Stojírenství pořád v krizi — Vývoj kondice průmyslových podniků — Prasečí hlavy před Androvým stadionem vyšetřuje policie — Výročí zahájeno ostravsko-opavské operace — Hlasování věřitelů o restrukturalizaci Liberty — Nemocniční pavilon z konejnerů — Inaugurace olomouckého arcibiskupa — Uzavírka Kovonského mostu — Výběr ze sociálních sítí — Bilance potravinové sbírky — Přijímací zkoušky na střední školy — 50. let výročí založení HaDivadla

                            15. 4. 2024 na ČT1
                            Stopáž25 minut

                            12. dubna

                            Přijímací řízení na střední školy — Začaly přijímací zkoušky na střední školy — Zemědělci sázejí, stará úroda je ve skladech — Projektový záměr dostavby Severního spoje — Sbírka na Ukrajinu na Právnické fakultě UPOL — Ostravsku chybí pěstouni — Modernizace elektrárny Dlouhé stráně — Omezení dopravy na D1 — V Olomouci vrcholí přípravy inaugurace — 185 let Třineckých železáren — Začal krnovský filmový festival KRRR!

                            12. 4. 2024 na ČT1
                            Stopáž25 minut

                            11. dubna

                            Méně stavebních úřadů — Města redukují počet stavebních úřadů — Hradisko má potíže s pitnou vodou — Nový tým v šumperské nemocnici — Nová základna záchranářů ve Zlatých Horách — Hokejová horečka v Třinci — Přibývá asistentů prevence kriminality — Česká pošta snižuje ztrátu — Balíkovna v Mošnově čeká na rozhodnutí — Výběr ze sociálních sítí ČT — Začal festival Jeden svět

                            11. 4. 2024 na ČT1
                            Stopáž25 minut

                            10. dubna

                            10. 4. 2024 na ČT1
                            Stopáž25 minut

                            9. dubna

                            9. 4. 2024 na ČT1
                            Stopáž25 minut

                            8. dubna

                            8. 4. 2024 na ČT1
                            Stopáž25 minut

                            5. dubna

                            Spor o návrh rozpočtového určení daní — Spor o návrh rozpočtového určení daní — Zaměstnanci Liberty budou dostávat 70 % mzdy — Rekonstrukce náměstí SNP v Ostravě — Otevření centra telemedicíny v Havířově — Skupina November 2nd má cenu Anděl — Tresty v kauze zakázek Vlastivědného muzea — Výběr ze sociálních sítí ČT — ČT uvede druhou řadu Stínů v mlze — Vzpomínky Marie Szottkové pro Paměť národa

                            5. 4. 2024 na ČT1
                            Stopáž25 minut

                            4. dubna

                            Oprava Sloupu Nejsvětější Trojice v Olomouci — Památky Unesco v Česku — Olomouc opraví Sloup Nejsvětější Trojice — Začínají uzavírky hlavních silnic — Další uzavírky hlavních silnic — Ostrava podepsala smlouvu na koncertní sál — Řidičáky na zkoušku — Sovy pálené v jablunkovském klášteře — Nový domov pro handikepované v Zábřehu — V Ostravě vyvíjí nový typ vytápění budov — Výběr ze sociálních sítí ČT — Nové rehabilitační oddělení v Nemocnici Třinec — Výstava obrazů o hrozbách kyberprostoru

                            4. 4. 2024 na ČT1
                            Stopáž25 minut

                            3. dubna

                            Josef Bělica hejtmanem Moravskoslezského kraje — Josef Bělica hejtmanem Moravskoslezského kraje — Docházka romských dětí do mateřských škol — Srážka auta s vlakem u Prostějova — Z Ukrajiny přivezli postižené dítě — Domov pro lidi s autismem v Ostravě — Semifinále fotbalového poháru v Opavě — Fotografické dopisy z New Yorku Marka Nenutila

                            3. 4. 2024 na ČT1

                            Události v regionech (Ostrava) na sociálních sítích

                            Napište nám