26 minut

3. března 2021

Část: Omezení dopravy v krajích

Obsah dílu

Firmy testují zaměstnance — Firmy testují zaměstnance — Omezení dopravy v krajích — Obce Karvinska vyzývají vládu — Třetí den kontrol pohybu — Vyšetřování otravy Bečvy — V nemocnicích ubývá volných lůžek — Pomáhají seniorům s registrací — Nové očkovací centrum ve Frýdku-Místku — Zájem o rekonvalescentní plazmu — Zemřel Radim Pařízek — Ve Strukově mají nejméně prostoru

Části dílu

00:43
Firmy testují zaměstnance
    Firmy začaly s povinným testováním zaměstnanců na COVID-19. Ten, kdo se bude testům vyhýbat, může dostat až 50tis. pokutu. U firem to může být půl milionu, a to i opakovaně. Testy musejí mít velké podniky u všech pracovníků hotové do 12. března.
    03:02
    Firmy testují zaměstnance
      Živě s Tomášem Pastrňákem z Krajské hospodářské komory MS kraje.
      06:38
      Omezení dopravy v krajích
        V souvislosti s omezením pohybu lidí mezi okresy budou regionální autobusy a vlaky v MS kraji dočasně jezdit jako o prázdninách. Turistické linky, jako třeba na Praděd nebo do Krásné a na Morávku v Beskydech, přestanou od zítřka jezdit úplně. Omezení pro příměstské autobusy začne platit v neděli a změny ve vlakové dopravě nastanou od čtvrtka 11. března.
        07:02
        Obce Karvinska vyzývají vládu
          O výjimku pro cestování mezi okresy Karviná a Ostrava zažádal Svazek měst a obcí okresu Karviná zahrnující 16 obcí a měst s 250 tis. obyvatel. Argumentuje dopravním kolapsem na Rudné, protože většina obyvatel Karvinska dojíždí za prací do Ostravy. Dopis s žádostí o udělení výjimky poslali ministrovi vnitra Janu Hamáčkovi.
          07:32
          Třetí den kontrol pohybu
            Živě redaktorka Lucie Křížková.
            09:47
            Vyšetřování otravy Bečvy
              Viník otravy Bečvy je dál neznámý. Znalec už potřetí požádal o odklad termínu pro vypracování klíčového znaleckého posudku. Původně ho měl policii dodat do 28. února. Bez závěrů jeho zkoumání vyšetřovatelé případ neuzavřou. K úhynu 40 tun ryb v Bečvě došlo vloni 20. září.
              12:10
              V nemocnicích ubývá volných lůžek
                Epidemie koronaviru v zemi stále sílí. Podle dat MZ ČR se stále nebezpečně zvyšuje zatížení nemocnic. S nemocí COVID-19 je v ČR hospitalizováno více než 8 tis. lidí, z toho téměř 1 700 je pak ve vážném stavu. Například v Pardubickém kraji už nejsou žádná volná lůžka, v MS kraji je situace klidnější.
                I zde ale počty nemocných strmě rostou.
                15:23
                Pomáhají seniorům s registrací
                  Část praktických lékařů je zahlcená telefonáty. Někteří senioři se jich ptají na informace ohledně očkování a samotné registrace. Proces je pro ně totiž složitý a někteří z nich nemají přístup k počítači a internetu. Proto zřídili na magistrátu v Karviné speciální linku. Lidé tam zavolají, domluví si termín a pracovníci jim s registrací pomohou.
                  17:13
                  Nové očkovací centrum ve Frýdku-Místku
                    Živě Michal Pobucký, primátor Frýdku-Místku.
                    19:58
                    Zájem o rekonvalescentní plazmu
                      Krevní centra stále hledají dárce rekonvalescentní plazmy. Její využití stoupá, a to především u nově hospitalizovaných. Fakultní nemocnice v Ostravě jí zásobuje nejen nemocnice v kraji, ale i v Čechách a hlavním městě. Jde ale pouze o podpůrnou léčebnou metodu.
                      21:50
                      Zemřel Radim Pařízek
                        Zemřel ostravský hudebník Radim Pařízek. Bylo mu 67 let. Byl kapelníkem a bubeníkem heavymetalové skupiny Citron. V jeho ostravském hudebním studiu nahrávaly desítky hudebníků, mezi nimi třeba Miroslav Žbirka nebo David Koller. Jako podnikatel se věnoval mediální sféře.
                        Byl majitelem rozhlasových a televizních stanic.
                        22:14
                        Ve Strukově mají nejméně prostoru
                          Kvůli novým omezením volného pohybu obyvatel mají v Olomouckém kraji nejméně prostoru lidé ve Strukově na Olomoucku. Druhá nejmenší obec v České republice, ve které žije 150 obyvatel, má totiž rozlohu 0,5 km2. Podle starosty Jiřího Hubáčka se opatření v jejich obci ve skutečnosti ani dodržet nedá.
                          Přehrát celé video
                          Stopáž26 minut
                          Další díl
                          4. března 2021

                          Přehled dílů

                           
                          Stopáž25 minut

                          16. dubna

                          Nová trasa pro horská kola v Mostech

                          16. 4. 2024 na ČT1
                          Stopáž25 minut

                          15. dubna

                          Stojírenství pořád v krizi — Vývoj kondice průmyslových podniků — Prasečí hlavy před Androvým stadionem vyšetřuje policie — Výročí zahájeno ostravsko-opavské operace — Hlasování věřitelů o restrukturalizaci Liberty — Nemocniční pavilon z konejnerů — Inaugurace olomouckého arcibiskupa — Uzavírka Kovonského mostu — Výběr ze sociálních sítí — Bilance potravinové sbírky — Přijímací zkoušky na střední školy — 50. let výročí založení HaDivadla

                          15. 4. 2024 na ČT1
                          Stopáž25 minut

                          12. dubna

                          Přijímací řízení na střední školy — Začaly přijímací zkoušky na střední školy — Zemědělci sázejí, stará úroda je ve skladech — Projektový záměr dostavby Severního spoje — Sbírka na Ukrajinu na Právnické fakultě UPOL — Ostravsku chybí pěstouni — Modernizace elektrárny Dlouhé stráně — Omezení dopravy na D1 — V Olomouci vrcholí přípravy inaugurace — 185 let Třineckých železáren — Začal krnovský filmový festival KRRR!

                          12. 4. 2024 na ČT1
                          Stopáž25 minut

                          11. dubna

                          Méně stavebních úřadů — Města redukují počet stavebních úřadů — Hradisko má potíže s pitnou vodou — Nový tým v šumperské nemocnici — Nová základna záchranářů ve Zlatých Horách — Hokejová horečka v Třinci — Přibývá asistentů prevence kriminality — Česká pošta snižuje ztrátu — Balíkovna v Mošnově čeká na rozhodnutí — Výběr ze sociálních sítí ČT — Začal festival Jeden svět

                          11. 4. 2024 na ČT1
                          Stopáž25 minut

                          10. dubna

                          10. 4. 2024 na ČT1
                          Stopáž25 minut

                          9. dubna

                          9. 4. 2024 na ČT1
                          Stopáž25 minut

                          8. dubna

                          8. 4. 2024 na ČT1
                          Stopáž25 minut

                          5. dubna

                          Spor o návrh rozpočtového určení daní — Spor o návrh rozpočtového určení daní — Zaměstnanci Liberty budou dostávat 70 % mzdy — Rekonstrukce náměstí SNP v Ostravě — Otevření centra telemedicíny v Havířově — Skupina November 2nd má cenu Anděl — Tresty v kauze zakázek Vlastivědného muzea — Výběr ze sociálních sítí ČT — ČT uvede druhou řadu Stínů v mlze — Vzpomínky Marie Szottkové pro Paměť národa

                          5. 4. 2024 na ČT1
                          Stopáž25 minut

                          4. dubna

                          Oprava Sloupu Nejsvětější Trojice v Olomouci — Památky Unesco v Česku — Olomouc opraví Sloup Nejsvětější Trojice — Začínají uzavírky hlavních silnic — Další uzavírky hlavních silnic — Ostrava podepsala smlouvu na koncertní sál — Řidičáky na zkoušku — Sovy pálené v jablunkovském klášteře — Nový domov pro handikepované v Zábřehu — V Ostravě vyvíjí nový typ vytápění budov — Výběr ze sociálních sítí ČT — Nové rehabilitační oddělení v Nemocnici Třinec — Výstava obrazů o hrozbách kyberprostoru

                          4. 4. 2024 na ČT1
                          Stopáž25 minut

                          3. dubna

                          Josef Bělica hejtmanem Moravskoslezského kraje — Josef Bělica hejtmanem Moravskoslezského kraje — Docházka romských dětí do mateřských škol — Srážka auta s vlakem u Prostějova — Z Ukrajiny přivezli postižené dítě — Domov pro lidi s autismem v Ostravě — Semifinále fotbalového poháru v Opavě — Fotografické dopisy z New Yorku Marka Nenutila

                          3. 4. 2024 na ČT1

                          Události v regionech (Ostrava) na sociálních sítích

                          Napište nám